palkonyapils
Szerző: Kling József GUSTO

Az idei Gourmet fesztivál egyik legnagyobb élménye volt számunkra a miskolci Zip’s és a Pauli PalKonyha Zoltán kooperációjából született úgynevezett séfsör, a PalKonyha Pils.

Akkor meg is írtuk.

Aztán kiderült, hogy a séfsörből egész brand épül, 8 szereplője lesz, már most van 4, és mind olyan izgalmas, hogyha a végére érnek, ez lesz a legfrankóbb craft sörös projekt széles e hazában.

sefsor2

A PalKonyha Pils második főzetét nagyon kíváncsian vártuk. Ha valami különbséget fel tudunk fedezni, az mindenképpen pozitív. Egy árnyalattal talán még frissebb, vitálisabb lett. De lehet, hogy ezt csak belemagyarázzuk. A lényeg, amit minden kisüzemi főzde számára a legnagyobb kihívás: az állandó minőség. És ebben a Zip’s momentán verhetetlennek tűnik.

Pauli Zoltán in concreto nem séf, viszont a PalKonyhán keresztül fontos szakmai véleményformáló, ezzel egy kicsit kilóg a sorból. Nekünk ez a sör továbbra is a legkedvesebb, mivel a pils típus lelkes rajongói vagyunk. Noha a pilseni karakteren túlmutat azzal, hogy felső erjesztésű, félbarna vagy vörös sörként aposztrofálhatnánk.

Amarillo és Mosaic komlóval készült. Gyümölcsös illata valahol az IPA és az APA között van félúton. Egzotikus gyümölcsök, fűszerek, fenyőgyanta, de minden éppen csak jelzésszerű, és épp ezért képes valami újat hozni ebben a műfajban.

A korty üdítő, gyümölcsök és fűszerek tobzódása.
A telejes cikk itt olvasható!