adria-portada-mf-700x488

Január 28-29-30-án kerül megrendezésre a Madrid Fúsión a Világ egyik legrangosabb gasztronómiai eseménye. Madrid három napig a Világ gasztronómiai fővárosa lesz.

Minden évben három világvárost választanak ki a szervezők és filmvetítések, főzőbemutatók segítségével bemutatják az adott város konyháját. Idén Koppenhága, San Francisco és Budapest a vendég.

Az indoklásban ez szerepel:

„A három város gasztronómiai kínálata világszinten elismert, az éttermek minősége, a konyhaművészetnek a társadalomra gyakorolt hatása referencia értékű. Koppenhága és San Francisco konyhája stabil és állandó fejlődést mutat, Budapest pedig a feltörekvő konyhák egyik legjobb példája.”

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Stílusos Vidéki Éttermiség szervezésében három napon át adunk ízelítőt a magyar gasztronómia remekeiből.

Lesz szilvásváradi pisztráng, szarvasgombával és zellerrel, füstölt szarvasbélszín, vargányakrémmel és sommal, kacsa és libamáj ízelítő, Szomolyai feketecseresznye-lekvárral, Keleméri báránypástétom, homoktövissel és füstölt csicsókával. Viszünk kiváló magyar sajtokat, mangalica és szürkemarha termékeket, Fekedi Stifoldert. Készítünk Somlói galuskát és házi Zserbót.

Az ételek mellé válogatott magyar borkülönlegességet kóstolhatnak majd a vendégek a magyar standon.

ferran-adria

Az idei év egyik különlegessége, hogy hét év után először tér vissza nagyszabású gasztronómiai eseményre Ferran Adrià a legendás El Bulli séfje, aki nyolc éve a Madrid Fusión színpadán jelentette be az ElBulli étterem bezárását és most ismét a spanyol fővárosban mutatja be új projektjét, az ElBulli1846-t.

Az idei porogramban kiemelt figyelmet kapnak a női séfek. Elena Arzak (Arzak), Ana Roš (Hiša Franko Slovenia), Begoña Rodrigo de Jorge (La Salita, Valencia), Elena Lucas (La Lobita, Soria) mellett hazánkat Palágyi Eszter (Costes Budapest) képviseli majd.

Magyar standot vidéki csapatunk Ruprecht László (Pannónia Gasztrohajó, SVÉT) elnök vezetésével, Macsinka János (Macok Bisztro – Eger), Horváth Gábor (Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád), Dudás Szabolcs (Anyukám Mondta Étterem -Encs), Simon János (Nomád Hotel & Glamping – Noszvaj), Pauli Zoltán (PalKonyha -Palkonya) és Bagó Zsófi (SVÉT) alkotja majd.

A magyar konyhát Palágyi Eszter (Costes) és Györffy Árpád (Kollázs) képviseli Madridban, de fellép a színpadon Bárdos Sarolta borász és Nagy Zoltán bártender is.

A Magyar Konyha részletes beharangozója itt olvasható.

A teljes program itt olvasható!