Ipacs és Pauli Vető Gábor

A Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöki székét december elején a jól ismert, Palkonyához és a térséghez sok szállal kötődő kommunikációs szakember, Pauli Zoltán foglalta el. A terveiről kérdeztük…

Régóta figyeled a Villányi borvidék történéseit, több helyi szervezetnél tanácsadóként is működsz. Hogyan kerültél a Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöki székébe?

Jelöléssel. A tagság tesz javaslatot arra, hogy közülük kik kerüljenek be az 5 tagú elnökségbe, és a következő fordulóban az elnökség tagjai választanak elnököt saját maguk közül. A 2018 decemberében lezajlott tisztújításkor nekem szavaztak bizalmat. Nagyon köszönöm nekik, büszke vagyok rá, hogy egy ilyen nagy múltú egyesület elnöke lehetek. A célom az, hogy ne csak patinás múltja, hanem szép jövője is legyen a Villány-Siklósi Borútnak.

Melyek lesznek az első fontos intézkedéseid?

Szeretném felülvizsgálni a tagságot, mert most az az érzésem, hogy senki nem tudja pontosan, miért is érdemes csatlakozni ehhez az egyesülethez. Fontos, hogy a Villány-Siklósi Borút tagjai nem magánemberek, hanem szállodák, éttermek, borászatok, turisztikai szervezetek, amelyek éves tagdíjat fizetnek, de nyilván várnak is valamit cserébe ezért.

Mit tud számukra nyújtani a Borút?

Például vendégeket küldhet hozzájuk. A Borúthoz sok kérés, kérdés fut be telefonon, e-mailben, de még személyesen is a szállodákkal, vendéglátóhelyekkel, borászatokkal kapcsolatban, ezért elhatároztuk, hogy programcsomagokat fogunk kidolgozni a partnerek ajánlatai alapján. A weboldalunkat most fejlesztjük, hogy alkalmassá váljon a programcsomagok online értékesítésére. Így a vendég interneten megveszi a vouchert, és már érkezhet is a borvidékre, hiszen minden készen áll a fogadására. De tervezzük szakmai programok, workshopok szervezését is a partnereink számára.

A teljes cikk itt olvasható!

Köszönöm a beszélgetést Szabó Edit.

Kép Vető Gábor